همه چیز درباره ی گوشت شترمرغ | خواص و مزایای گوشت شترمرغ (ostrich meat)

گوشت شترمرغ به جای اینکه شبیه مرغ باشد، گوشت قرمز است و از نظر طعم و بافت بسیار شبیه گوشت گاو است.

گوشت شترمرغ به عنوان یکی از بهترین گوشت های قرمز سالم به بازار عرضه می شود زیرا دارای اسیدهای چرب اشباع نشده بالا ، میزان اسیدهای چرب اشباع کم و سطح کلسترول پایین در مقایسه با گوشت قرمز ، مانند گوشت گاو است ، در حالی که طعم آن شبیه گوشت گاو بدون چربی است.

گوشت شترمرغ دارای سدیم کمتر و مقدار آهن بیشتری نسبت به سایر انواع گوشت است و این امر آن را برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و کسانی که کم خونی دارند ترجیح می دهد.

روی هم رفته ، گوشت شترمرغ به عنوان یک گوشت قرمز ایده آل برای افرادی که به دنبال سبک زندگی سالم تری هستند در نظر گرفته می شود. علاوه بر این ، بسیاری از محصولات شترمرغ ، مانند چرم و پر ، توسط مردم استفاده می شود.

گوشت شترمرغ را می توان به صورت چرخکرده، به صورت استیک، سوسیس و حتی هات داگ خریداری کرد. همچنین گوشت شترمرغ را می توان برای اکثر گوشت ها در  غذاهای گوشتی و کبابی جایگزین کرد زیرا شبیه گوشت گاو بدون چربی است.

طعم گوشت شترمرغ
طعم گوشت شترمرغ

شترمرغ چیست؟

شترمرغ یک پرنده بزرگ است که نمیتواند پرواز کند. این پرنده می تواند تا 250 پوند وزن و 7 فوت قد داشته باشد. بیشتر گوشت در ران و ربع عقب شترمرغ و مقدار کمتری در ربع جلویی یافت می شود.

از آنجایی که گوشت بسیار کم چربی است، برای افراد دارای چربی خون مفید است. این گوشت قابل رقابت با گوشت های دیگر مانند گاو گوسفند و مرغ میباشد.

استیک گوشت شترمرغ
استیک این گوشت بسیار لذیذ و آبدار است

مزایای گوشت شترمرغ:

  1. انرژی را تقویت کرد
  2. پیشگیری از کم خونی
  3. سم زدایی
  4. خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر را کاهش داد
  5. عضله سازی
  6. کاهش وزن

چگونه گوشت شترمرغ را بپزیم

گوشت شترمرغ از هر گوشتی که طبخ می کنید کم چرب تر است.در حین پخت کاهش حجم کمتری خواهید دید و پس از پختن گوشت چرخکرده نیازی به تخلیه چربی آن ندارید.

می توانید مانند گوشت گاو استیک شترمرغ را سرخ یا کبابی کنید. مطمئن شوید که شترمرغ را زیاد نپزید و از مواد طمع دهنده برای استیک استفاده کنید تا هنگام پختن رطوبت آن را حفظ کند.

شترمرغ طعم ها را سریعتر از گوشت گاو جذب می کند، بنابراین ممکن است بخواهید زمان ترد کردن را کاهش دهید و تعداد ادویه هایی را که استفاده می کنید محدود کنید.

شترمرغ واقعا در بخش تغذیه می درخشد. به اندازه گوشت مرغ و گاو پروتئین دارد و فقط یک سوم چربی مرغ و 80 درصد چربی کمتری نسبت به گوشت گاو دارد. کلسترول پایین و ویتامین B کمپلکس بالایی دارد.

این مشخصات تغذیه ای مثبت، رشد صنعت را تشویق می کند زیرا مصرف کنندگان بیشتری گوشت شترمرغ را به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی آگاهانه برای سلامتی انتخاب می کنند.

شترمرغ برای پخت متوسط ​​باید تا دمای 150 درجه فارنهایت پخته شود، در حالی که برای کباب دمای 125 درجه فارنهایت کافی است.

زمان پخت شترمرغ تقریباً مانند گوشت گاو است، تقریباً چهار دقیقه در هر طرف برای پخت متوسط، اما به دقت مراقب آن باشید. آهن شترمرغ از گوشت گاو بیشتر است، بنابراین رنگ آن بسیار قرمز است.

هنگام تشخیص درست پختن گوشت، رنگ را با گوشت گاو پخته مقایسه نکنید. پس از اتمام، قرمز تیره تر خواهد بود. به همین دلیل است که بهتر است از دماسنج گوشت برای بررسی پخت و پز استفاده کنید.

علت قرمز بودن گوشت شترمرغ

عامل اصلی تعیین کننده در گوشت سفید یا گوشت قرمز بودن حیوانات این است که آیا ماهیچه های آنها عمدتاً تند انقباض است یا عمدتاً کند انقباض.

عضلات کند انقباض اغلب برای فعالیت های طولانی مانند راه رفتن مداوم، ایستادن یا پرواز استفاده می شوند دارای مقدار زیادی پروتئین میوگلوبین است که مقادیر زیادی اکسیژن را برای حمایت از مصرف طولانی مدت انرژی ذخیره می کند.

رنگ میوگلوبین قرمز مایل به قرمز است، به نوعی شبیه هموگلوبین خون است، به همین دلیل است که گوشت قرمز می تواند خونی به نظر برسد.

شترمرغ نیز مانند گاو بیشتر وقت خود را در حالت ایستاده و راه رفتن می گذراند. حتی بال‌های شترمرغ نیز ورزش زیادی می‌کنند، زیرا نقش اصلی را در هدایت بازی می‌کنند. ماهیچه های شترمرغ بیشتر از نوع کند انقباض هستند. ماهیچه کند انقباض گوشت قرمز است.

شترمرغ در طبیعت
شترمرغ در طبیعت

از طرف دیگر جوجه ی شترمرغ و بوقلمون ها از ماهیچه های خود زیاد استفاده نمی کنند. بیشتر توده عضلانی آنها از نوع تند انقباض است که برای فعالیت های کوتاه مدت استفاده می شود، مانند پرش سریع به هوا که بیشتر پرواز آنها را تشکیل می دهد.

ماهیچه های تند انقباض از گلیکوژن برای انرژی استفاده می کنند — میوگلوبین زیادی در آنجا وجود ندارد. رنگ گلیکوژن کم رنگ است. ماهیچه تند انقباض گوشت سفید است. (برای کسب اطلاعات بیشتر به نحوه عملکرد عضلات مراجعه کنید.)

یک استثنای جالب از این قاعده، “گوشت تیره” در طیور است.

 

اعضای بدن مانند پاها فعالیت زیادی دارند — جوجه ها دائماً راه می روند ،بنابراین در ماهیچه های پای آنها میوگلوبین بیشتری نسبت به سینه های آنها وجود دارد که به ندرت استفاده می شود، زیرا جوجه ها زیاد پرواز نمی کنند.

از آنجایی که آنها از پاهای خود برای مدت زمان طولانی استفاده می کنند، میوگلوبین بیشتری در گوشت پا وجود دارد، به همین دلیل است که تیره تر از گوشت سینه است.

طعم

شترمرغ معمولاً طعمی مانند گوشت گاو دارد، اما از نظر طعم قوی نیست. بنابراین، عموماً توسط خورندگانی که معمولاً از گوشت شکار اجتناب می‌کنند، بسیار خوشایند است. برخی حتی فکر می کنند که آن را ملایم است، بنابراین از مارینادها و چاشنی ها سود می برد.

اولین بار که آن را امتحان می کنید یک برش ارزان قیمت انتخاب کنید تا بتوانید به روند پخت و طعم گوشت عادت کنید.

کشورهایی مانند آفریقای جنوبی و آلمان در سال های اخیر شیفته شترمرغ و گوشت آن شده اند. و ایالت هایی مانند کارولینای جنوبی مزارع زیادی دارند که در آنها این پرندگان زیبا و خوشمزه را پرورش می دهند.

به این دلیل که آنها در مورد طبیعت سالم این موجود تحقیق کرده اند و متوجه شده اند که گوشت آن فواید زیادی دارد.

فقط چند مورد از فواید سلامتی آن عبارتند از:
  • محتوای کم چرب – همانطور که قبلاً ذکر شد، گوشت شترمرغ به طور طبیعی چربی کمی دارد. در نتیجه، یکی از کم چرب ترین و سالم ترین گزینه های گوشت قرمز موجود در بازار امروز است. افرادی که می خواهند پروتئین گوشت قرمز بخورند اما می خواهند از همبرگر گوشت گاو و چربی آنها اجتناب کنند، ممکن است گوشت شترمرغ را دوست داشته باشند.
  • کلسترول متعادل – برخلاف بسیاری از گوشت های قرمز که برای کلسترول شما وحشتناک هستند، گوشت شترمرغ بسیار پایین است. در نتیجه، ممکن است یک گزینه جایگزین عالی برای کسانی که عاشق همبرگر و استیک هستند اما دیگر نمی توانند آنها را بخورند در نظر گرفته شود.
  • محتوای کم کالری – گوشت شترمرغ یکی از کم کالری ترین گوشت های موجود است. در هر وعده سه اونس فقط 123 کالری دارد. در مقایسه، حتی گوشت گاو بدون چربی در هر وعده سه اونس 213 کالری انرژی خواهد داشت. این یک تفاوت 500 کالری در یک وعده غذایی استیک 15 اونسی است!
  • حاوی بسیاری از ویتامین‌ها و مواد معدنی است – گوشت شترمرغ دارای سطح بالایی از ویتامین B12، B6، آهن و روی است. هر یک از این ویتامین ها و مواد مغذی در سایر گوشت های قرمز نیز موجود است. با این حال، چربی و کالری کمتر گوشت شترمرغ را به طور طبیعی برای شما سالم تر می کند.
    و از آنجایی که گوشت شترمرغ دارای بافت و طعمی مشابه گوشت گاو است، می تواند در بسیاری از دستور العمل ها جایگزین آن شود. به عنوان مثال، می توانید به جای استیک گوشت گاو ،شترمرغ بخورید یا حتی با گوشت شترمرغ تاکو یا همبرگر درست کنید. طعم آن به قدری شبیه است که بیشتر مردم احتمالاً متوجه نمی شوند که در حال خوردن شترمرغ هستند!

دستور پخت

جایگزینی گوشت گاو با استیک و همبرگر شترمرغ برای هر مناسبت کباب کردن آسان است. شما به خصوص می توانید از شترمرغ برای دستور العمل هایی استفاده کنید که گوشت را مرینیت می کنند.

کجا بخریم؟
با ظهور مزرعه های جدید شترمرغ، پیدا کردن گوشت شترمرغ آسانتر شده است. از آنجایی که شترمرغ کلسترول کمتری نسبت به گوشت قرمز دارد، اغلب در فروشگاه های پروتئینی و قصابی های یافت می شود.

فروشگاه‌های آنلاین شترمرغ نیز یکی دیگر از روش های خرید این گوشت میباشند. شما همچنین میتوانید گوشت شترمرغ را با مراجعه به این لینک خریداری کنید.

گوشت شترمرغ معمولاً به صورت استیک و گوشت چرخ کرده  و گوشت تکه ای برای خورشت موجود است.

گوشت شترمرغ چربی بسیار کمی دارد و به همین دلیل بهتر است گوشت را با حرارت زیاد بپزید تا گوشت ببندد سپس حرارت را کم کنید و طبق برش به صورت بیف استیک بپزید.

فیله فوق‌العاده است که به تنهایی پخته می‌شود تا طعم طبیعی آن را درک کند. نکته جالب در مورد فیله این است که می توان آن را به سلیقه شما طبخ کرد و حتی می توان آن را به صورت خام (به عنوان کارپاچیو) مصرف کرد.

بنابراین کمی صورتی در وسط آن ایده آل است و لذت شما را از این محصول به حداکثر می رساند. پخت بیش از حد به پخت بسیار خوب استیک را خراب می کند و آن را به چرم تبدیل می کند!

استیک شترمرغ با ماریناد مورد علاقه شما بسیار عالی است، و ژله کرن بری یا سس توت قرمز بسیار خوب است.

زمان پخت: حدوداً سرخ کنید. 3 تا 4 دقیقه در هر طرف – در حین پخت و پز با چاقو با برش کمی باز کنید. اگر زیر حرارت ملایم کباب می شود، هر طرف را 6 دقیقه بگذارید  بپزد ومیزان پخت را با چاقو چک کنید

نحوه ی نگهداری

استیک های یخ زده شترمرغ و گوشت چرخ کرده را در فریزر در بسته بندی در بسته نگه دارید تا زمانی که بخواهید از آن استفاده کنید. اگر آن را از فریزر خارج کرده و در یخچال قرار دهید تا آب شود، گوشت را در مدت 3 – 4 روز استفاده کنید.

خواص گوشت شترمرغ

بر طبق جدول زیر مهم ترین مواد تشکیل دهنده گوشت شترمرغ آورده شده است. این جدول بر حسب ۱۰۰ گرم گوشت شترمرغ می باشد

۱۴۵ کیلوکالری کالری
۲٫۶ گرم چربی
۸۵ میلی گرم کلسترول خون
۸۰ میلی گرم سدیم
۳۶۲ میلی گرم پتاسیم
۱۵ درصد آهن
۶ درصد منیزیم
۳ درصد روی
۲۸ درصد پروتئین
۰ شکر
۰ کربوهیدرات
۰ ویتامین A
۰ ویتامین C
۰ ویتامین D
۱ درصد ویتامین E
۱۰۵ درصد ویتامین B-12
۲۵ درصد ویتامین B-6
فهرست